maanantai 23. tammikuuta 2012

Yalumba Y Series Merlot 2009.

Ei ihan lähtenyt vielä mitä Japin lasissa tänään on osio. Nautiskelin siis lauantaina otsikon mukaista Australiasta tulevaa punaviiniä. Valintahan siis oli tarkoitus tapahtua vaan alkossa katselemalla ja ottamalla eka silmään sattuva punaviini. Ihan näin se ei kuitenkaan mennyt, vaan onnettarena toimi tyttöystäväni, joka bongas alkon hyllystä pullon jossa oli koira etiketissä, joten se oli sitten siinä. Hieman toisaalta jouduin kyllä miettimään, koska viini oli myös Australiasta, niinkuin se edellinen Lindeman's joka oli todella suuri pettymys. Ajattelin, että eihän ne kaikki voi niin paskoja olla ja, että annetaan maalle uusi mahdollisuus.
Kuva Alkon sivuilta

Yalumba Y Series Merlot kaikkineen menevineen koira etiketteineen oli sitten paljon parempi tuttavuus Australian viineihin kuin se Lindeman's. Alkon sivut kertoo punaviinin olevan täyteläinen, keskitanniininen, punaherukkainen, kevyen yrttinen ja hieman mausteinen.

Itselle viinin tuoksu toi mieleen leivonnan ja jonkun leivonnaisen, mutta kyse ei kuitenkaan ollut hiivan tuoksusta. Mua harmitti hiton kovin, ku joka kerta kun viinin tuoksuun tutustuin se toi mieleeni jotain, mutta en vaan saanut kiinni siitä tuoksusta, että mikä se on tai mitä muistuttaa. Eli kai tässä vielä on harjoiteltavaa paljonkin, ennenkuin voi alkaa tuoksusta eri osia erottaa. 

Punaviini on siis Etelä-Australiasta, rypäleenä pelkkä Merlot. Merlot on kyllä omaan suuhun hyvinkin sopiva rypäle, koska siitä rypäleestä maistelemani punaviinit on aina ollut helppoja. Tämäkin punkku oli erittäin helppo, sanoisin että toimii erittäin hyvin naukkailu punaviininä. Perheiden äideille se työpäivän jälkeinen lasillinen tai esim. putousta katsellessa, niinkuin ite tein tämän viinin kohdalla. Viini ei tarvii, eikä vaadi sen enempää keskittymistä, vaan omalla pehmeydellään ja helppoudellaan hulahtaa kurkusta alas samaan tapaan kuin Usko Eevertti Luttisen kirkkoviinien maistelu putouksessa. Hupsista.

Väriltään viini oli todella tumma, jopa kuparin väriä reunoilla hieman ja valoa vasten katsottuna ei läpi nähnyt. Hintaa punkulla on alkon valikoimassa 10,07e. Hieman ehkä kritisoin taas hintaa, koska mielestäni samasta hintaluokasta löytyy parempiakin, mutta tää on kuitenkin perus hyvä, ok punaviini ja soveltuu erinomaisesti naukkailuun. Alkon sivuilla näyttäis olevan myös monenlaista ruuan merkkiäkin, joten saattais toimia paremmin ruuan seurana. Sen verran voin kertoa, että salmiakin kanssa ei toimi ainakaan, hah. Tämä oli vahinko, ei niinkään mikään testi. Samoiten joku diskoaakkospussin hedelmäkarkki toimi taas ihan perkeleen hyvin tämän kaa, oikein pysähdyin nauttimaan ku se yhdistelmä toimi uskomattoman hyvin. Karkki vahvisti viinin hedelmällisyyttä ja toisten päin, uskomaton kokemus.

Viini on saanut myös hyviä arvosteluissa mm. Pekka Suorsalta, mutta itse en ehkä lähtis niin hehkuttaa kuitenkaan tätä vaan pidän enemmän sellaisena perus hyvänä. Mutta todellakin sellainen punaviini jota voisin suositella muillekin, viedä lahjaksi ja tulenkin varmaan ostamaan uudestaankin tätä. On kuitenkin helppo muistaa ku etsii vaan koiraa Australia hyllystä.

Punaviini on ehkä enemmän kuin ok, eli on perus hyvä, soveltuu naukkailuun. 75/100 pojoa.

Maistelin sitten tätä punaviiniä pullollisen...tai no taitaa pieni tilkka olla vielä kaapissa, jonka varmaan maistelen pois vielä tänä iltana. Kaveri tuli käymään siidereittensä  ja viskin kanssa. Viski jota itsekin maistoin ja hyi helvetti ku en vaan pidä niistä yhtään, tämä oli kuitenkin laadukasta viskiä ja erittäin vahvasti savun makuinen. Mutta hyi silti. Pelailtiin siinä sitten paria eri peliä ja mietittiin baariin lähtöä. Kello oli jo yksi ja ajattelin, että enpä jaksa lähteä enää mihinkään. Kaverin äiti soitti ja sanoi olevansa penkassa auton kanssa, joten vaatteet niskaan ja auttamaan kaverin äiti pois penkasta, sieltä tullessa sitten ajattelin että käydään yhdellä kun kaveria kuitenkin tuntui janottavan. Mun onneksi baari oli jo antanut pilkun ja lähdin tallustaa kohti kotia, kaveri lähti kohti toista baaria ja tais neljään asti jaksaa, voitte arvata kummalla oli krapula.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti