maanantai 9. tammikuuta 2012

Japin viinikaapin sisältö, osa 2. Don opas.

Kahvin voimin kirjoitan punaviini aiheista blogiani, ei kai se väärin ole. Mennäänpäs eteenpäin viinikaappini sisällössä ja tällä kertaa vuorossa on Don Opas.

Tästä punaviinistä olen kuullut useammalta tutultani, että se olisi juotavaa, jopa ihan ok punaviini. Ottaa kuitenkin huomioon hinnan joka on tällä hetkellä alkon sivuilla 5,84e. Punaviini on Espanjasta, Valdepenasin alueelta ja rypäleenä kyseisessä viinissä on käytetty ainoastaan Tempranilloa, joka on yksi uusista tuttavuuksista itelleni, mutta mielenkiinnon jo herättänyt. Alkon sivut lupailee viinistä seuraavanlaisesti: Punaviini on kevyt, punamarjainen ja maamainen. Välillä mietin, että kuka noita kuvauksia tuonne keksii...maamainen, onks tuo edes sana?

Tähän väliin ihan pakko kertoa eräästä viinilehden artikkelista. Olikohan viime vuoden jossain viinilehdessä artikkeli tuosta viinien maistelusta ja arvioinnista, siinä lähestyttiin aihetta meidän "amatöörien" näkökulmasta. Se oli mukavaa luettavaa kun siinä ammattilaiset antoi meille ei niin päteville maistelijoille luvan arvostella viinejä omin sanoin, esimerkkinä siinä oli viinin tuoksun tuoma mummolan muisto ja oli ihan ok jos se toi mieleen papan mättämässä lantaa.

Kuva Alkon sivuilta
Tämä punaviini tuli kaappiini tuossa joulun alla, avopuolisoni sai sen töistään joululahjaksi. Avokkini ei punaviinistä pidä, joten tuokin varmaan jää mun juotavaks. Siitähän minä en tietenkään pahastunut. On ollut puhetta, että hän tahtoisi opetella juomaan viiniä ja tuo lahjapullo ku on kevyt, niin se voisi olla jopa ihan hyvä vaihtoehto tuohon opetteluun. Tämän pullon käyttötarkoitus tulee siis olemaan kotona, ehkä jonkun hieman arkiruokaa paremman seurassa. Mielestäni kuitenkin ehkä se paras mahdollinen tapa opetella punaviinin makuun on ruuan seurana ja pieninä hörppyinä.

Odotan kyllä tältä viiniltä hintaansa nähden hyvää suoritusta, koska esim. viiniopas-sovellus, jossa on Pekka Suorsan arvioita kertoo kyseistä viinistä esim. seuraavaa. "Ollut viini paikallaan jo pitkään". Ja mitä oon joitakin Espanjalaisia kuuden euron hintaluokan punaviinejä maistellut, niin ne kyllä on hyviä ja hakkaa monet kalliimmat punaviinit. Espanjassa siis osataan tehdä halpaa ja hyvää punaviiniä ja me saadaan täällä Suomessakin niistä nauttia. 

Seuraavassa osiossa hypätään alahyllyltä ylemmäs ja kymmenen euron hintaluokkaan. Tätä hintaluokkaa itse suosin ostaessani punaviinejä käyttöön, koska tiedän siitä löytyvän enemmän hyviä punaviinejä kuin ehdin juomaan. Seuraavana siis kerron Cono Sur Reserva Cabernet Sauvignon pullon tarinan ja omat odotukseni sitä pulloa kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti