perjantai 6. tammikuuta 2012

Japin viinikaapin sisältö, osa 1. El Copero Tinto.

Tässä ruokaa odotellessa, voisin korkata auki lupaamani osion nimeltään Japin viinikaapin sisältö. Tässä osiossa olisi tarkoitus esitellä kaappini sisältöä ja jokaisella pullollahan on aina jonkinsortin tarina. Kun pullon takana on loistava tarina tai loistavat muistot niin se maistuu varmasti paremmalta kuin ilman mitään noista. Eiks näin oo?

Aloitan kaappini sisällön esittelyn sieltä alimmalta hyllyltä, eli halvimmasta päästä. Laitoin pullot niin, että alhaalla on halvemmat ja aina hyllyjä noustessa pullon hintakin nousee. Tämä lähinnä sen takia, että en vahingossa jollain perus aamuyön jatkoilla korkkaa hyvää pulloa, kun tuollaiseen tarkoitukseen käy mikä kura tahansa. Tämä esiteltävä pullo on juuri tälläiseen tarkoitukseen soveltuvaa tai sitten koppaan sen joskus mukaani, koska uskoisin tämän soveltuvan myös humalan hakuiseen juomiseen.

kuva alkon sivuilta
Naiset ja herrat, saanko esitellä El Copero Tinto 2010 punaviinin. Viineistä jotain tietävät ihmettelee varmaan, että minkä hiton takia säilytän kaapissani tuollaista halpaa punaviiniä? Hintaahan tällä pullolla on kokonaiset 6,23e (alkon sivujen mukaan). Mutta silloin kun mä olen tuon pullon saanut ja kaappiini laittanut niin alkon hinta on ollut 5,98e. Alle kuuden euron hintaluokkaa siis. Ihmettelen tuota hintaa, eli onko vuoden vaihteessa taas tullut jotain korotuksia viinien hintoihin? Tainnut mennä itelläni ihan ohi tuollainen. 

Punaviini on siis Espanjasta, Valencian alueelta. Rypäleenä siinä on käytetty Bobal ja Monastrell rypäleitä. Kumpikaan noista ei sano minulle yhtään mitään, eli ei ilmeisesti niitä käytetyimpiä rypäleitä. Alkon sivut kertoo viinin olevan keskitäyteläinen mikä vielä kuulostaa hyvälle, mutta sitten kun lukee kuvausta pidemmälle törmää sanoihin makeahko ja marjamehuinen. Kumpikin on niitä juttuja mistä en todellakaan pidä punaviineissä, siksi tämäkin viini odottelee jotain sellasta tapahtumaa jolloin se olisi soveliasta juoda pois. Tälläinen esimerkiksi on kesäinen mökkireissu jossa läträtään hieman muidenkin juomien kanssa, ni menee varmaan siellä sivussa ihan täysin.

Pullo on mielestäni hieno, niinkuin etikettikin. Näistä huolimatta sisältö ei kiinnosta juurikaan sen enempää. Toivon, että yllätyn positiivisesti tätä joskus juodessa, ettei se nyt ihan kuraa olisi.

Miksikö tämä pullo on kaapissani? Olen saanut pullon lahjaksi hyvältä lapsuuden ystävältä. Tiesin heti pullon saatua, että kyseessä on varmasti jotain alkon halvinta ja varmasti myyjältä kysytty ennen ostotilannetta, että mikä on halvinta ja huonointa punaviiniä. Näin me ainakin kerran tämän kaverin kanssa kysyttiin kun yhteisen kaverin tupareihin oltiin menossa ja jotenkin mulla on sellanen fiilis, että tässä on kierrätetty samaa ideaa. 

Seuraava tämän osion punaviini on samalta hyllyltä tämän kanssa, mutta kuulostaa jo rypäleeltään ja kuvauksiltaan niin paljon paremmalta, sekä olen kuullut siitä positiivista palautetta useammalta ihmiseltä, eli seuraavaksi esittelen kaapistani punaviinipullon nimeltä Don Opas. Siihen asti mukavia hetkiä punaviinien maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti