keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tänään on punaviini päivä!

Eilen illalla nukkumaan mennessä ajatukset harhaili taas viinien maailmaan, näin jo mielessäni kauniin kesäpäivän ja itseni ajelemassa kohti jotakin viinitilaa ja sitten tajusin, että mun tekee vaan mieli punaviiniä. Sen siis korjaan heti tänään kunhan saan itseni liikenteeseen. Viinikaapista en jaksa ottaa mitään pulloa lämpenemään, joten käyn alkosta ostamassa täysin uuden tuttavuuden taas itselleni. Saan siitä viinimuistiooni yhden aukeaman täytettyä ja aloitan tän vuoden pullo per kuukausi (ainakin) tavoitteen aikataulussa. 

Siinä sängyssä siis odottelin unta ja ajattelin viinejä. Sitten se pälähti kirkkaana mieleeni! Olen lukenut useasta eri lähteestä, että viinilasilla todellakin on merkitystä viinin maun suhteen. Tänään siis pidän tastingin, missä joka lasissa on samaa punaviiniä. Arvoisessa raadissa tässä tastingissa istun minä ja maistelen ainakin neljästä erilaisesta viinilasista punaviiniä ja yritän etsiä eroja mausta tai tuoksusta. Itse en oikein usko tuohon lasin merkitykseen, esim. jossain kirjoitettiin, että "hyvänkin viinin saat pilattua huonolla lasilla". 

Juonpa tässä siis aamukahvit, hieman leipää ja luen päivän lehden. Sen jälkeen vaatetan itseni -6 asteen mukaisesti, kun meinasin olla hurja ja ihan kävellen käydä kaupungissa, matkaa tulee joku n.2km suuntaan, heh. Sitten menen kauppakeskus Stellan alkoon ja ostan jotain Pinot Noir rypäleestä tehtyä punaviiniä. Tämä rypäle siitä syystä, että sain joululahjaksi Riedel Vinum sarjan Burgundy (Pinot Noir) viinilasit ja kaiken järjen mukaan rypäleelle itselleen suunnitellut lasit pitäisi toimia sen rypäleen kanssa parhaiten. Kenties illalla tai viimeistään huomenna saatte sitten tietää löysinkö lasien muotojen tuomia eroja viinin maussa vai lipitinkö vaan koko pullon "maistelun" merkeissä.

Ehdotan että muutkin hakee pullon alkosta ja keksii jonkun yhtä hyvän syyn juoda se pullo, mukavaa päivää.

2 kommenttia:

  1. Helvetin hyvä idea, tuo punaviinin hakeminen ja nauttiminen nimittäin. Sääli vaan että on niin heikot unet alla ettei taida tänään kyetä.

    Mutta laseista sen verran että Pinot Noirin kanssa erityisesti olen havainnut sopivan muotoisella "kultakalamaljalla" olevan merkitystä. Kerrohan kuinka kävi.

    VastaaPoista
  2. Jeah...huomenissa varmaan täältä löytyy jäätävää analyysia tämän iltaisesta lasi tastingista =D

    VastaaPoista