sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Tallinnan reissun tuliaiset, osa 3

Tässä vielä viimeinen osa pienoisesta punaviinin haku reissuni tuomisista.

Clos De Los Siete 2008. Argentiinan Medozan alueen punaviini, joka on tehty malbec (56%), merlot (21%), cabernet sauvignon (10%), syrah (11%) ja petit verdot (2%) rypäleistä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 14,90e, Baltic Princess taxfree.

Tämä punaviini on saanut uusimmassa viinistä viiniin kirjassa viisi tähteä ja hinta laatu suhteestaan parhaimman arvosanan. Kun nämä arvostelut lisätään Argentiinaan, niin ostopäätös oli valmis jo pitkän aikaan ennen laivalle menemistä.

Museum Real Reserva. Espanjalainen punaviini, joka on tehty tempranillo rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 16,50e, Baltic Princess taxfree.

Tämä punaviini oli niin heräte ostos ja en varmaan koskaan oo tehnyt näin nopeaa heräte ostosta. Oltiin menossa jo pois viiniosastolta, kun jostain syystä käännyin vielä kattomaan hyllyihin, näin tämän ylähyllyllä ja katsoin hieman tarkemmin. Etiketti on metallia ja hyvin yksinkertainen ja tyylikäs pullo hopealta väärimaailmaltaan, no jos mä nyt vielä tämän ostaisin.

Torres Mas La Plana 2006. Espanjalaisen Torresin viinitalon lippulaiva viini, joka on tehty cabernet sauvignon rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 29,50e, Baltic Princess taxfree. Kerrottakoon tässä vielä, että vastaava punaviini vuosikertaa 2007 näyttäis alkon sivujen mukaan olevan 44,90e, joten tässä oli jo jonkinlaista säästöä.

Torresin punaviinit on aina maistunut, niinku oon useamman kerran täälläkin jo todennut. Lippulaiva viineistä oon tähän asti vaan lueskellut lehdistä ja haaveillut. Tällä reissulla sain sitten kaappini yhden tuottajan lippulaivaviinin ja ajattelin säästellä tämän punaviinin siihen saakka kun valmistun korkeakoulusta, eli ainakin sen kolme vuotta vielä. Kypsytys potentiaalia tällä taitaa olla reilusti, mutta johan se kolmen vuoden päästä on yhdeksän vuotta vuosikerrasta, joten ehkä se sillloin avataan.

Prunotto Barolo 2007. Italialainen Piemonten huipputarhoilta tuleva Barolo, joka on tehty nebbiolo rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 29,90e, Baltic Princess taxfree.

Baroloihin monesti lehdissä, tvssä ja kirjoissa törmänneenä on ne alkanut kiinnostaa. Lähinnä vaan sillä tavalla, että olispas joskus mukava maistaa Baroloa. Tämä reissu mahdollistaa senkin, koska alkon hinnat vastaavissa punaviineissä on tuntunut itselle niin kovilta, joten päätin sijoittaa kokonaiset 30 euroa pulloon baroloa. Toivottavasti on edes jonkun makuista.


Tässä kaikki tuomani punaviinit, joitakin näistä toin useampia pulloja, mutta kaikki erilaiset on nyt esitelty. Saa nähdä missä vaiheessa ehtii maistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti