keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Tallinnan reissun tuliaiset, osa 1

Tuli tuossa viime vkonloppuna pyörähdettyä Baltic Princessin 22h tunnin risteilyllä Tallinnan puolella. Autohan meillä oli parkissa laivalla, joten saatiin seuraavana aamuna taxfree ostokset sujuvasti autoon ja sitten maihin kiertelemään kauppoja. Kierreltävät kaupat koostui pääsääntöisesti vaateliikkeistä, kun mukana reissussa oli muutama naispuoleinen kanssa matkustaja. Tullessa takas laivalle kävästiin Wine Store nimisessä paikallisessa "alkossa" katselemassa, että minkälainen liike mahtaa olla. Siellä maistoin jotain suht kuivaa unkarilaista punaviiniä, mikä kyllä kovista myyntipuheista huolimatta jäi ostamatta. Viiniharrastajahan ei malta pitää näppejään erossa ja kiertelinkin hyllyt mielenkiinnolla katsellen. Mukaan nappasin halppis punaviinejä, ihan sillä perusteella, että tahdon maistaa miltä esim. alle 3 euron espanjalainen punaviini maistuu.

Laivalta mukaan lähti 12 pulloa punkkua, joista kaks on menossa lahjaksi. Yks pullo giniä, joka on myös lahja, perus lonkerolaatikko, röökit ja pari kappaletta Romeo Y Juliet sikareita, nro 1 ja nro 3. Ne oli vielä hienossa kimppapaketissa, missä oli myös samaa sarjaa sytkäri. Sen enempää tarinoimatta loistavasta reissusta laitetaan ensimmäinen osa tuliaisviineistä esille.

Torrero. Espanjalainen punaviini, joka on tehty syrah ja merlot rypäleistä ja suljettu kierrekorkilla. Hintaa huimat 2,75 euroa, Wine Store, Tallinna.

Tää viini iski vaan väreillään ja kuvituksellaan silmään, katselin pulloa ja mietin, että taidanpa ostaa huvikseen mukavan näköisen punkun maisteluun. Sitten nostin katsetta ja huomasin hinnan, hymähdin ja totesin ostopäätöksen syntyneen.

Caracter 2011. Argentiinan maineekkaalta Mendozan alueelta tuleva punaviini, joka on tehty shiraz ja malbec rypäleistä ja suljettu korkki korkilla tai vastaavalla. Hintaa 3,45e, Wine Store, Tallinna.

Tämä punaviini oli kauniisti esille erillisessä telineessä kassojen läheisyydessä. Olin jo kassajonossa, kun kaihoisasti katsoin taakseni ja harmittelin, kun jouduin jättämään kaikki ne halvat viinit. Siinä vaiheessa bongasin tämän telineen, otin muutamat askeleet lähemmäksi ja huomasin punaviinin tulevan Argentiinasta, joka tällä hetkellä näyttelee vahvasti lempi punaviinimaatani. Jälleen nostin katsetta, huomasin hinnan ja ostopäätös oli valmis. Tämän jälkeen pidin katseeni tiukasti laattalattiassa ja menin kiireesti takas kassalle, ettei ostopäätöksiä tulisi lisää.

Leyda Reserva 2009. Chileläinen punaviini, joka on tehty syrah rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 5e, Wine Store, Tallinna.

Tämän punkun bongasin hyllyjä kiertäessä ja laivan taxfree ostoslistassani oli leyda merlot, mutta sitä ei myymälästä löytynyt ja näin ollen ostin tuolta tämän tilalle.

Chateau De Dracy 2008. Ranskan Bourgognen alueelta tuleva punaviini, joka on tehty pinot noir rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 9,90e, Baltic Princess taxfree.

Tämä oli yksi niistä punaviineistä, joka valikoitui jo ennen reissua laivan nettisivujen selailun myötä. Ostopäätökseen vaikutti myös tuo pinot noir rypäle, sekä se, että halusin myös jonkun ranskalaisen ostaa reissullani.

Lopetellaan tähän ensimmäinen osa tuliais viineistä, ku muuten kaikkineen kuvineen tämä postaus venyis niin mahdottoman pitkäksi. Lähipäivinä sitten lisää tuliaistuomisia.

Sen verran vielä laivan viinivalikoimasta, että sieltä kyllä löytyy pullo jos toinenkin ja maitakin oli ihan kiitettävästi. Tulen varmasti jossain vaiheessa jatkossakin hakemaan kaappiini täytettä "rapakon" takaa, koska matkustaminen on aina mukavaa, näet ja koet kaikkea uutta, sekä tietenkin ne laivan loistavat buffet ateriat, sekä ravintolan hyvät annokset. Seuraava lastini saattaa olla vaan hieman suurempi kuin tämän kertainen.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti