perjantai 20. huhtikuuta 2012

Tallinnan reissun tuliaiset, osa 2

Jatketaas suoraan seuraavilla tuliais punkuilla, tässä osassa päästään jo yli 10 euron punaviineihin.


Chianti Barone Ricasoli 2010. Italialaista punkkua, joka on tehty sangiovese rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 10,90e, Baltic Princess taxfree.

Tästä punkusta kerrotaan laivan sivuilla, että soveltuu hyvin pitsan, pastan tai kevyen liharuuan kanssa. Myös ihan nautiskelu viini. Näistä syistä mä tän halusin ostaa, lähinnä ajattelin oma tekemää pitsaa ja tätä. Tarkoitus myös antaa uusia mahdollisuuksia italialaisille punaviineille kun niistä ei vielä niin hyviä kokemuksia ole.

Nebbiolo D'alba Valdomo 2009. Myöskin italialaista punaviiniä, joka on tehty nebbiolo rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 10,90, Baltic Princess taxfree.

Ostopäätös ennakkoon ihan laivan sivujen kauniin kuvailun myötä. Piemonten punaista aatelia, ainakin sivujen mukaan.

The King Of Rock 'n Roll 2010. Kalifornian Mantecan alueelta tulevaa punaviiniä, joka on tehty cabernet sauvignon rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 10,90e, Baltic Princess taxfree.

Laivan sivuilla oli Elvis Jailhouse rock merlot punaviiniä kauniilla kultaisella etiketillä, mutta laivan myymälään päästyämme oli ainoastaan tälläistä vastassa. Hieman harmissani ostin sitten tätä, mutta onhan Elvis aina kuningas. Ostopäätös siis lähinnä pullon ja musa makuni mukaan.

Torres Celeste Crianza 2009. Espanjalaisen tunnetun Torresin viinitalon punaviini, joka on tehty tempranillo rypäleestä ja suljettu korkilla tms. Hintaa 11,90e, Baltic Princess taxfree.

Ostopäätös syntyi jo nettisivuilla vieraillessa. Torresin viinit on aina ollut hyviä ja tämä punkku ainakin aikaisempien vuosikertojen saamien pisteiden valossa on suht onnistunutta ollut. Saa nähdä miten tämä vuosikerta, mutta en usko että täysin kuraakaan olisi. Torresit on aina sopinut mun suuhun.


Tässä tämä toinen osa, kolmas osa muutaman päivän päästä. Seuraavassa osassa päästään jo niihin muutamaan hieman kalliimpiin punaviineihin mitä reissultani hankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti