torstai 12. huhtikuuta 2012

Tallinkille punaviini ostoksille

Lupailin tänne hieman listaa mitä olis tarkoitus tallinkin laivalta ostaa. Voihan se olla, että mieli joidenkin kohdalla vielä muuttuu ennen reissua. Listalla olevat viinit on pääsääntöisesti erottuneet muista kuvauksen perusteella, eri lähteistä lukemani perusteella mm. viinilehti ja viinistä viiniin kirja ja sitten erinäisten keskustelujen kautta lista on muotoutunut tähän muotoon. Mielellään kuulisin, jos lukijoilla (nyt teitä julkisesti tätä blogia lukevaa on jo kaksi, tervetuloa sinulle uusi lukijani) kokemuksia viineistä, thanks.

Argentiina

Clos De Los Siete: Voimakasvivahteinen hienostunut viini suositulta Michel Rolland viinintekijältä. Viinissä vivahteita moccaan, luumuihin, viikunaan ja boysenmarjaan. Makuelämys!
Hinta 14,90e

Chile

Vina Leyda Merlot Reserva ClassicViini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukautta. Tuoksultaan makea viini, jossa tuntuu vadelman, mausteiden sekä vaniljan sävyjä, ja taustalla myös tummaa suklaata. Maultaan selkeän hapokas ja jälkimaussa tuntuu kauniin kypsiä tanniineja.
Hinta 6,50e

Cono Sur Varietal Syrah: Polkupyörällä jaksaa polkea vaikka pidemmänkin matkan, kun perillä odottaa mukavan rento punaviini ja tirisevä grillipihvi!
Hinta 6,90e

Espanja

Torres Seleste Tempranillo: Ribera del Dueron eturiviä edustava täyteläinen, pitkään maistuva, hieman lakritsainenkin punaviini voimakkaille liharuoille. Vuosikerrat 2005 ja 2006 saivat maailman johtavilta arvioijilta vähintään 90 pistettä!
Hinta: 13,50e

Torres Mas La Plana Cabernet Sauvignon: Espanjalaisen huipputuottaja Torresin lippulaivaviini! Nauti esimerkiksi naudan sisäfileen kanssa. Kestää useiden vuosien kypsytyksen.
Hinta 29,50e

Italia

Nebbiolo D'alba "Valdomo": Täyteläinen, hienostunut, notkean mausteinen ja hieman orvokkinen. Piemonten punaista aatelia.
Hinta: 10,90e

Chianti Del Barone Ricasoli: Sävyltään rubiininpunainen ja violettiin vivahtava. Tuoksussa on tunnettavissa runsasta marjaisuutta, kirsikkaa ja luumua. Viini on maultaan elegantti ja jälkimaku on miellyttävän tanniininen ja marjaisa. Sopii hyvin arkeen sellaisenaan nautittavaksi pizzan, pastan sekä kevyempien liharuokien seuraksi.

Hinta: 10,90e

Prunotto Barolo D.O.C.G.: Rodukas ja moniulotteinen viini Piemonten parhailta tarhoilta. Riistaruokien ja laadukkaiden liharuokien, kuten mehevän peuranpaistin tai riistaisen padan seuraksi.
Hinta: 29,90e

Ranska

Pinot Noir Chateau De Dracy Baron De Charette Monopole: Tämä Pinot Noir on Chateau De Dracy Baron De Chareete'n myydyimpiä viinejä. Väriltään syvän rubiininpunainen, maultaan hyvin raikas sekä intensiivisen hedelmäinen viini, jossa tuntuu luumun ja mausteiden sävyjä. Kauniin pyöreä ja onnistuneen tanniininen viini.
Hinta: 9,90e

Christian Audigier Syrah: Kuuluisan suunnittelijan ja visionäärin Christian Audigierin suunnittelema ainutlaatuinen tatuoitu pullo. Aromikas ja mausteinen viini, jonka tanniineissa on syvyyttä ja jonka rakenne on täydellinen.
Hinta: 12,90e

Lieu-Dit Les Combes d' Arneval Chateauneuf-du-Pape: Runsas ja täyteläinen, hieman paahteinen klassikkoviini, joka viihtyy erinomaisesti voimakkaiden liharuokien sekä kypsien juustojen rinnalla. Mainio viini myös silkkaan nautiskeluun!
Hinta: 22,90e

USA

Elvis Jailhouse Rock Merlot: Rock 'n roll -viini à la Elvis. Aivan yhtä kiehtova viini kuin elokuvakin, suussa rokkaa mausteinen, tamminen, ja luumuhillon arominen Merlot!
Hinta: 10,90e

Eli tuollaisella listalla pitäis lähteä Taxfree myymälään pyörimään, muutamat tässä listalla on vielä sellasia mitä ei oo ihan pakko saada ja sitten toisaalta tekis mieli useampaa ostaa ainakin se kaks pulloa, että jos sattuu olee korkkivikaisia. Luulen, että myös laivalla saatan bongata punkun tai useamman mitä on sitten ostettava...ei liian vakavilla mielin reissuun, vaan avoimin mielin. Kuitenkin on hyvä muistaa rajalliset taloudelliset avut tuollakin reissulla, katsotaan miten tulen onnistumaan ja kerrotaan siitä sitten täällä ensi vkolla. Siihen asti maistuvia hetkiä viinin parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti