torstai 1. marraskuuta 2012

Sekalaiset "Arviot" Vol.2

Jaahas...alkossa on taas käyty ja muutamat pullot ostettu. Viinipirun kirjan ensimmäinen suositeltu puanviini on kaapissa odottamassa, eli ostin pullon Yhdysvaltain Cycles Gladiator Syrah punaviiniä. Tulevana vkonloppuna on taas Francinen keikka ja niinkuin perinteisiin on jo vuosia kuulunut, niin nautimme pullon punaista alkuillasta ja tällä kertaa valikoitui eräs alkon uutuuksista. Pullo oli jotenkin rock henkinen, joten sopii tälle bändille täysin, Radio Boca Tempranillo. Näistä viineistä jotain tulevina kertoina.

Selataanpa siis viinimuistiota ja katsellaan löytyiskö sen sivuilta lisää uunotettuja, jotka oon saanut "arvostelemaan" jonkun maistellun viinin sinne. Kyllähän sieltä vielä löytyy ja suht tuorekin tapaus. Muutamia vkoja sitten paikallisessa juottolassa oli keikalla 30-vuotta sitten perustettu rockabilly bändi Outsiders. Sinne siis oli suuntamme ja sitä ennen kaverin kämpillä nautiskeltiin hieman punaviiniä.

La Fonda Cabernet Carmenere on eräältä kaverilta saatu pullo. Annoin hänelle vanhan 8-bittisen nintendon muuntajan ja sain vaihtokaupassa pullon punkkua. Chileläinen, reilun kaupan ja eettisen kaupan punaviini kirvoitti kaverini ennen keikkaa mm. seuraavanlaisiin "arvioihin".

Ulkonäkö: Marjamehun värinen
Tuoksu: Ei muista.
Makuelämys: Painava ja väkevän oloinen. Silti kevyen oloinen, mutta ei mikään herkku.
Lopun yhteenvedon kohdalle on kaverini raapustanut, että aikas kuraa ja ei enää.

Joten ei siis kaverin mieleen tämä viini. Omasta mielestä tää oli ihan ok punkku, mutta ei varmaan tarvii toisten kuitenkaan ostaa. On maistettu ja muistioon kirjattu.

Toinen maistetuista punkuista oli Tallinnan reissulta tuoma The King Of Rock 'n Roll, jonka bongasin tänään myös alkon hyllystä täältä Mikkelistä. On siis alkon tilausvalikoiman tuote, jota oli otettu hyllyyn useampi pullo täällä. Liekkö joululahja ideassa vai muuten vaan. Kuitenkin tästä viinistä samainen kaverini kirjoitti näin.

Ulkonäkö: Kuninkaan veri
Tuoksu: Miellyttävä, pehmeähkö
Makuelämys: Pehmeä, kiva, suunmakuinen, rento, hieman pirskahtava.
Yhteenvetona kaveri on sanonut viinin olevan aikas bueno! Hieno seurusteluviini joka toimii.

Itse taas pidin tätä viintä hyvinkin mehumaisena, vetisenä "litkuna". Pullo on hieno ja Elvis on kingi, mutta viininä tämä ei kyllä kovinkaan kaksista ollut. Jos pitää mehumaisista ja todella helpoista juotavista, niin sellaisille varmaankin toimii. Jos verrataan tuohon aikasempaan, niin siinä oli paljon enemmän luonnetta ja makua kuin tässä. Mutta hyvinhän nuo maistui, jopa yhteinen kaveri joka ei viiniä diggaile, mutta on sitäkin kovempi Elvis diggari saatiin maistamaan tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti