tiistai 30. lokakuuta 2012

Onko Kaiken Malbecista kaikkeen?

Kuva Alkon sivuilta

Eihän siitä ole, mutta moneen siitä kyllä oli. Mihinkä kaikkeen tätä viiniä yritin yhdistää? Ruokaan tietenkin, kirjan lukemiseen, blogin kirjoittamiseen, niinku olette ehkä jo lukeneet täältä ja tietenkin unohtamatta pelkkaa naukkailua, tissuttelua.

Kaiken Malbec tulee Argentiinasta, Mendozan alueelta. Nimestään huolimatta, se ei ole täysi Malbec punaviini vaan sekaan on tujautettu 5% Cabernet Sauvignon rypälettä. 

Korkkasin pullon 26.10.2012, eli neljä päivää sitten. Tämän punkun voimin kirjoittelin tätä blogiani, muistaakseni rapujuhlat 2012 jutun, mikä mielestäni suhteellisen onnistuneesti kertoo todellisen tarinan niistä juhlista. Tuosta jutusta olen saanut myös mukavaa palautetta, joten kiitos niistä.

Tuona päivänä satoi ensilumi tänne Mikkeliin, se on vieläkin maassa. Tuleekohan se talvi jo nyt? Samana päivänä myös koiramme koetteli hermojani, mulla oli ihan perkeleen tylsä päivä kun koiran ja kahden kissan kanssa kämpillä yritin keksiä jotain mielekästä tekemistä. Siinä vaiheessa monesti käännyn viinikaappini puoleen ja aina sieltä jotain mielekästä on tähän asti löytynyt. Onneksi myös tälläkin kertaa.

Naukkailuun ja tissutteluun viini oli ihan passeli, siinä on makua ja voimaa. Lämpöä toi korkea alkoholipitoisuus mikä ei kuitenkaan naukkaillessa häirinnyt liikoja. Blogin uudelleen herättämiseen ja juttujen kirjoittamiseen se oli myös erittäin sopiva uusi tuttavuus. Ei kuitenkaan siinä määrin, että lähtisin tällä uudemman kerran juttuja kirjoittelemaan, siihen löytyy kyllä parempiakin ja pidän aina uusien viinien mukaan otosta.

Kaiken Malbec ja ruoka. Viiniä siis oli jo lasissani, alkoi nälkä hiipimään ja muistin, että jääkaapissa on eilen tehtyä makkarakeittoa. Tämän yhdistävän ruoka"tutkimukseni" jälkeen voin kertoa, että Kaiken Malbec punaviini ei sovellu nautittavaksi makkarakeiton kanssa! Syynä tähän on se, että viini maistui aivan banaanin kuorilta, jonka jälkeen maun otti kokonaisuudessaan valtaan se korkea alkoholiprosentti. Huh, mikä kokemus, mutta tutkimukset välillä on sellaisia.

Tahdon nostaa kuitenkin parhaimmaksi kokemukseksi tuon kirjan lukemisen Kaiken Malbecin kanssa. Luin siis Viinipiru ja lupa läikyttää kirjaa eilen illalla ja nautin neljä päivää sitten korkkaamaani punaviiniä. Alkuun viini kylmänä ei oikein toiminut, mutta lasissa lämmetessää alkoi toimimaan. Viini toimi jopa pelastuksena, kun kirjan luvussa Terroir Viinipiru karkaa sosiologian puolelle,(tarkoituksella ja johtuen ilmeisesti aikaisemmasta koulutuksestaan) muistuttaen erittäin paljon ja pahasti minua oman alani tenttikirjoista. Hetken luulin jo lukevani omia tenttikirjoja, mikä toisaalta punaviinin kanssa oli ihan mukavaa touhua, mutta sitten onneks tajusin lukevani loistavaa viinikirjaa ja huomasinkin kohta kirjan loppuvan. Eli tätä viiniä voin suositella kirjan lukuviiniksi ainakin, en tiedä johtuiko se kirjasta vai viinistä ja olisko siinä toiminut mikä viini tahansa. Tällä kertaa kuitenkin minun pelastukseni oli iso lasillinen Kaiken Malbec punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti