torstai 15. maaliskuuta 2012

19 eurolla viinin harrastamista

Nyt ei oo vähään aikaan tullut maisteltua ja on ollut koulussa niin hektistä, etten oo jaksanut muutenkaan tänne kirjoitella tai ehtinyt. Pitänyt laittaa asioita hieman tärkeys järjestykseen vaikka punaviini tietysti suht tärkeä onkin, hah.

Tulin tuossa yks päivä koulusta kotiin ja poikkesin matkalla R-kioskille ostamaan tulen teko välineitä, jotta saan röökiin virtaa. Siinä sitten edellä oli joku hakemassa postipakettia, joten jouduin hetken seisoskelemaan. Silmiini osui lappu jossa luki, että poisto dvd:t 2e kpl. Aleista paljon leffoja ostavana katsoin sitten ne muutamat hassut läpi ja bongasin vasemmalla kuvassa olevan viinin viemää tv-sarjan dvd:n. Sarja on töllössä mennyt täysin ohi, kai se sieltä kuitenkin on joskus tullut? Siihen hintaan ostin mielelläni itselleni sohva viinimatkailua moniin eri euroopan huippuviini seuduille. Ja matkaseurana on vielä suht hauska Jaakko Saariluoma, ni mielestäni hintansa väärti ostoksena.

Tänään pari jaksoa katoin ja just tälläselle aloittavalle harrastelijalle mukavaa viihdettä viinin parissa. Ei liikoja informaatioita tai hifistelyjä. Tätä dvd:tä voin katsella ja unelmoida siitä omasta viinimatkasta johonkin päin. 

Samana päivänä kun tein tuon huikean dvd löydön, niin bongasin myös tuttuni tilapäivityksen facebookista. Sitä kautta sain sitten lahjakortin laivalle ja tästä päästäänkin oman budjetin viinimatkaan tai lähinnä se tulee olemaan viininhakumatka. Varattiin risteily Tallinnaan tänään ja katselin eilen laivan viinitarjontaa. 12 eri punaviiniä sieltä löytyis, mitkä kiinnostaa ja kyllä varmaan jokaista sen pullon tuun ostamaan ja muutamia varmasti useammankin. Tarkoitus ei ole ostaa mitään kalliita viinejä säästöön vaan lähinnä sellasia viinejä maisteltavaksi joita ei täältä alkon hyllyltä löydy. Kallein taitaa listallani olla noin 30 euroa pullolta.
kuva alkon sivuilta

Ja jottei se päivä olisi ollut ihan liian hyvä ollakseen totta, niin siitä tuli vieläkin parempi. Samalla kun tuttavani kanssa keskustelin tuosta lahjakortista, niin puhelimeeni tulee tekstari. Se olikin alkon lähettämä ja siinä luki, että tilaamanne tuote/tuotteet on saapunut ja on noudettavissa keskustan alkosta. Hetken mietin, että mitähän mä oon tilannut. Muistin sitten kuitenkin, että muutama vko aikasemmin tekemäni tilaus koski myymälän välistä siirtoa Finca Moncloa 2006 punaviinistä. Tänne kun ei mitään pienen erän viinejä saa ja tuonkin bongasin vähän niinku liian myöhään, mutta onneks pääkaupunkimme alkoista löytyi vielä sen verran, että mäkin omani sain 1800 pullon erästä joka Suomeen on myyntiin tullut. Hauska homma oli, kun tutkin etikettiä tarkemmin, niin ne pullothan on numeroitu. Itselle sattui järjestyksessään pullo numero 9282 ja kokonaismäärä on 12168 pulloa. Vaikka viini ei olekaan mitään kallista, mutta onpahan itelle ensimmäinen tälläinen "pienen" erän punaviini. 

Tälläistä mun viiniharrastamiseen tällä hetkellä. Jos on vinkkejä Tallink Princess laivan viineistä tai Tallinnan puolelta maista ostettavista niin saa kertoa, mielellään otan niitä vastaan.

2 kommenttia:

  1. Sariluoma on hauska. Itsekin ostin tuon dvd:n aikanaan kun sopivasti osui kohdalle. Pidän erityisesti Jaakon asenteesta.
    Viini on parhaimmillaan hyvässä seurassa.

    Hyviä tekstejä Japa, jatka samaan malliin.

    Voi hyvin.

    Jokkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. DVD oli mielestäni aikamoinen löyty 2 euron hintaan =) Ja todellakin viini on parhaimmilaan hyvässä seurassa.

      Poista