tiistai 3. heinäkuuta 2012

Juhannus ja sen herkut.

Vietin juhannuksen puolison vanhempien mökillä sekä hyvän ystäväni häissä bestmanin roolissa. Kaikki sujui hyvin, niin mökillä kuin häissäkin. Kirjoittelen nyt kuitenkin tuosta mökki ajasta, koska häissä maistamani ruuat ja punaviini oli hyviä, mutta niistä en sen enempää mieleeni mitään pistänyt vaan keskityin juhlimiseen.

Juhannukseks siis otin mukaani kaksi Argentiinalaista punaviiniä kaapistani. Toiseksi valikoitui Don David Malbec Reserve ja toiseksi otin Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon punaviinin. Don Davidin korkkasin jo ekana iltana kun grillattiin naudan pihviä, sekä perus herkkusieniä aurajuustolla ja pekonilla ja tietenkään loistavaa halloumi juustoa unohtamatta. Viini oli mökki olosuhteissa perus juomalasissa katseltuna purppuran punaista ja maultaan hieman makeaa sekä hyttyssavun makuista, mikä taas ei tainnut johtua tuosta viinistä. Voimakkaan makuinen viini mikä toimi edellä mainittujen ruokien kanssa vallan loisteliaasti. Kun viini oli hieman enemmän ilmaantunut, niin naukkailin vielä terassilla hyttysten syötävänä yhden lasillisen ja mielestäni maku vain parani vaikka ruokaa ei enää ollutkaan rinnalla. Ei siis pettänyt tämäkään viinilehdessä kehuttu punaviini.

 Tässä kuvassa siis valmistuu irtomyynnistä ostetut ja elämäni kalleimmat grillipihvit sekä lisukkeet. Pihvit olivat kyllä isot ja erittäin maukkaat.
Tässä sitten on tilannekuvaa ruokailun alku hetkistä...vielä jotain kai pöydästä puuttuu kun puolisoni lähtee kiireellä sitä hakemaan. Loisto ateria mökki olosuhteissa, loistava viini ja loistava seura.








Seuraavana päivänä mökille tulikin jo hieman enemmän väkeä kun puolisoni vanhemmat saapui sekä sisko lapsineen. Taisimme lipata loput Don Davidista ruokailun yhteydessä ja säästimme Norton punaviinin iltaan, kun olin ostanut hieman keksejä, juustoja sekä hillokkeita.

Tässä kuvassa pöytään on katettu siis neljää eri hilloketta, juustoja taitaa olla pehmeitä sekä kovia useampia sekä keksejä. Punaviininä siis Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon. Luksusta mökki olosuhteissa ja kaikki pöydässä käyneet pitivät kovin.

Annoin "anoppini" täyttää tämän viinin kohdalta viinimuistioni ja siellä lukee esim. näin. Väriltään tummanpunaista (tämä oli puolisoni siskon alaikäisen tyttären kommentti). Maultaan viini oli nautittavaa, suunmukaista, hillittyä ja pehmeää paljaaltaakin. Mahtava nautinto hyvän viinielämyksen myötä.

Joten ei kai siis ihan epäonnistunut iltapala juhannuksena. Elämän pieniä herkuttelu hetkiä hyvässä porukassa, eikä tuollainen tule edes järin kalliiksi. Saati jos porukalla vielä maksaa, niin pystyy hankkimaan enemmän juustoja, hedelmiä sekä tietenkin niitä viinejä. Tälläistä oli mun pienet nautinnot juhannuksena.

Seuraavaksi voisin kirjoitella muutamasta hankinnasta, sekä muutamasta tulevasta hankinnasta ja ne Suomen viinitilatkin olis käytävä tsekkaamassa. Onhan tässä vielä kesää, tässä kuussa on kuitenkin muita kiireitä aika paljon, joten viinitila vierailut saattaa jäädä elokuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti