keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Aina on hyvä päivä ostaa lisää punkkua.

Viime aikojen maistelut on jäänyt valitettavan vähälle, mutta aina on kuitenkin hyvä pitää silmät auki ja korvat höröllä uusien tuttavuuksien kannalta. Ja aina on hyvä päivä ostaa lisää punkkua vaikka sitä ei just sinä päivänä joisikaan.

Lueskelin tuossa joku aika sitten Pullon henki nimistä loistavaa ja ytimekästä blogia ja sieltä bongasin toisen tän päiväsistä punkuista. Tänään työpäiväni päätteeksi kävin hakemassa pullollisen tuolla blogissa kehuttua Prado Rey punaviiniä. Katsellaan millon itse pääsen sitä maistamaan ja sopiiko se mun suuhuni. Voi olla, että tämä tulee tapahtumaan kuninkuusravien aikaan tai sitten kuun lopussa ku on ollut suunnitelmissa perinteinen mökkivkonloppu kaverin mökillä.

Etsiskelin Hecula punkkua hetken alkon hyllystä, mutta sitä ei siinä alkossa ollutkaan vaan ainoastaan toisessa, joten hylkäsin sen viinin oston. Kuitenkin mieli teki ostaa myös toinen pullo kaappiini ja päätin, että se on Argentiinasta koska se edelleenkin näyttelee vahvasti tämän hetkistä lempimaatani. Olis ollut paljon valinnan varaa ja paljon itselle uutta, mutta päädyin Trapiche Cabernet Syrah punkkuun, koska tätä yhden pullon vain maistaneena ajattelen, että tämä on hinta laatu suhteeltaan loistavaa. Aika näyttää, että onko tämä toinen pullo yhtä hyvää ja saako vielä suupieleni nousemaan ihmettelevään hymyyn vai oliko se vaan joku hetkestä tai tilanteesta johtuva harha aikaisemmin.

Päivittelin samalla myös viinimuistiooni muutamat aikaisemmat ostot. Näitä on Kööpenhaminen lentokentältä Bouchard Pere&Fils Reserve 2009 punaviini, jonka vaan nopeasti koppasin, jotta saan loput Tanskan rahat käytettyä pois. Alkon sivuja katsellessa, huomasin että sieltä saa suht samaa punkkua, mutta ei onneksi samaa vuosikertaa eikä tuo kuvassa näyttänyt olevan samannäköinen pullokaan, joten huh...ei sitä ihan samaa Suomesta saakkaan ja onhan tuota lipittäessä aina mukava muistella köpiksen reissua.

Toinen viinimuistiooni päivitetty viini on Valamon punainen, eli siis suomalaista tuotantoa Valamon luostarista. Marjaviini joka on tehty mustaviini -ja variksenmarjoista. Tämä on siis eka askel sitä lupailemaani Suomen viinitilat tutustumistani. Harmi vaan, että tämän Valamon kohdalla tällä hetkellä näyttää siltä, että jää ainoastaan tuohon yhteen ostettuun pulloon, koska ei ollut mahdollisuutta käydessämme osallistua viiniesittelyyn. Katotaan nyt miten tää jatkuu, kun eräällä viinitilalla oli aika nihkeää tuo maileihin vastailu ja eräältä toiselta viinitilalta odottelen vastausta. Kaikki jos natsaa tän odoteltavan kohdalla, niin ensi sunnuntaina käyn tutustumassa heidän tilaan ja tuotantoon, joten saadaan sekin peli tänne avattua tässä joku kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti