perjantai 6. tammikuuta 2012

Brown Brothers Everton 2010

kuva alkon sivuilta
Meillä on useamman vuoden perinteenä ollut kaverin kanssa joululahjojen paketointi taitojemme näyttäminen, eli paketoimme lahjamme kimpassa ja vielä(kin) tuossa paketoimisen jalossa taidossa on paljon harjoittelemista. Viime vuonna päätettiin jo etukäteen, että ostetaan pullo punkkua siihen hommaan, jotta alkais paketointi sujumaan. Eihän se siihen mitään auttanut, mutta pieni humala siitä tais tulla.

Paketointipunkuksi valikoitiin tuttavamme (alkossa töissä) suosittelemana Brown Brothersin Everton. Meillä ei ollut muita kriteerejä punkun suhteen kuin noin 10e hintaluokka ja jotain molemmille uutta, jotta saadaan yksi uusi punkku maistettua. Punaviini on siis Australiasta ja oli hinnaltaan 10,49e. Rypäleinä viinissä on käytetty Shiraz(53%), Cabernet Sauvignon(33%) ja Malbec(14%), eli suht perus rypäleet mitä sekoitetaan useasti yhteen.

Alkon sivut kertoo, että kyseinen punkku on täyteläinen, karhunvatukkainen, kypsän karpaloinen jne. Mitähän mun viinimuistiossa lukee meidän arvostelun kohdalla.

Ulkonäköä ollaan kaverini kanssa arvostelu sanalla tummanpunainen, eli aika perus arvostelu meidän porukoissa punaviinistä. Tuoksun arvosteluun kaveri hakikin jo hieman vivahteita ja totesi heti pullon avattua, että kotiviiniltähän se tuoksuu. Viinissä oli hyvinkin voimakas hiivan tuoksu heti avattua, jätimme siis pullon dekantoitumaan joksikin aikaa. Paketoinnin ja kahvin juonnin jälkeen viini oli mielestämme tarpeeksi dekantoitunut ja kaadoimme lasilliset, tässä vaiheessa totesimme tuoksussa marjaisuutta ja tulimme taas siihen päätökseen, että se voi viitata siihen kotiviinimäisyyteen. Tuoksu oli kuitenkin parantunut huomattavasti.

Makuelämystä me arvioimme pehmeäksi, ehkä hieman mehumaiseksi, mutta ei kuitenkaan sellasta marjamehu-punaviiniä mitä jotkut muut on. Olimme molemmat sitä mieltä, että suutuntuma oli lämmin ja totesimme myös, että viini soveltuu erinomaisesti nautiskeluun, eikä tarvitse ruokaa seurakseen.

Tässä vaiheessa kaverille soitti yhteinen tuttumme Oulusta ja pyysimme häneltä puhelin konsultaatiota kertomalla ainoastaan viinin nimen ja mistä maasta se on. Vastaus tuli suoraan ja kuului näin : "Härkämäinen, mylvivä". Jäimme puhelun jälkeen maistelemaan ja etsimään härkämäistä mylvintää, mutta ei harmiksemme löydetty samoja piirteitä viinistä lainkaan.

Yhteenvetona olimme kaverin kanssa sitä mieltä, että viini sopii hyvin oheistoimintaviiniksi, ei vaadi täydellistä keskittymistä itse viiniin. Samalla totesimme, että todellakin hinta/laatu suhteeltaan liian kalliiksi hinnoiteltu ja samassa hintaluokassa Alkon hyllyt notkuu parempia punaviinejä. Viini oli kuitenkin ok ja tulimme siihen loppupäätökseen, että Brown Brothers Everton soveltuisi erittäin hyvin humalan hakuiseen juomiseen, mutta on siihen tarkoitukseen väärässä hintaluokassa. Kaikkihan me tiedämme, että jos humalan hakuista juomista harrastaa punkulla, ei sen pullon tarvitse maksaa yli 10 euroa.

Keskimaaston punkku, perus kamaa, mutta hinnalla pilattu. 60/100 pistettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti