torstai 19. heinäkuuta 2012

Vkonloppuna viinipeliä, punaviiniä, kuninkuusraveja.

Tuleva vkonloppu on odotettu ja tulee olemaan varmasti mukava. Tähän on montakin eri syytä. Täällä on kuninkuusravit, jonka takia serkkuni ja kaverini tulee vkonlopuks tänne suunnalle ja tarkoitus olis hieman pelailla pleikkaa, nauttia reilusti punaviiniä sekä näillä näkymin herkutella myös juustoilla, unohtamatta raveissa käymistä ja pieniä toto yrityksiä.

Samoiten jossain välissä olis tarkoitus ottaa erä jos toinen viinipeli nimistä lautapeliä. Paljon siis mukavaa tekemistä, hyvää syömistä sekä juomista ja mikä tärkeintä hyvää seuraa. Kysymys kuuluukin teille arvon lukijat, että onko kellään kokemusta tuosta viinipelistä? Ainakin mitä lueskelin ohjeita niin kuulosti ihan hauskalle ja varmasti ajankulutukseen sopivalle pelille.

Kerron sitten ens vkolla, jos sitä pelattiin että minkälainen oli ja muutenkin hieman meidän punkuista ja ruuista. Nyt siivoomaan, että tänne kämppään kehtaa vieraita päästää. Vkonloppuja kaikille.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Jokkeri ja pullot

Luin tuossa just hetki sitten Jokkeri ja pullot blogin loistavan ja ytimekkään tekstin. Tässä tekstissä Jokkeri avaa hieman näitä viini arvostelijoita ja kritisoi varmasti suurinta osaa alkossa asioivia viinin kuluttajia. Mutta teksti on loistava, ytimeikäs ja täyttä asiaa, joten sen takia vielä tänne tällänen lisäpostaus tälle päivälle, jos vaikka joku bongaa uuden blogin ja tekstin tätä kautta. Suosittelen lukemaan kyseisen tekstin.

Aina on hyvä päivä ostaa lisää punkkua.

Viime aikojen maistelut on jäänyt valitettavan vähälle, mutta aina on kuitenkin hyvä pitää silmät auki ja korvat höröllä uusien tuttavuuksien kannalta. Ja aina on hyvä päivä ostaa lisää punkkua vaikka sitä ei just sinä päivänä joisikaan.

Lueskelin tuossa joku aika sitten Pullon henki nimistä loistavaa ja ytimekästä blogia ja sieltä bongasin toisen tän päiväsistä punkuista. Tänään työpäiväni päätteeksi kävin hakemassa pullollisen tuolla blogissa kehuttua Prado Rey punaviiniä. Katsellaan millon itse pääsen sitä maistamaan ja sopiiko se mun suuhuni. Voi olla, että tämä tulee tapahtumaan kuninkuusravien aikaan tai sitten kuun lopussa ku on ollut suunnitelmissa perinteinen mökkivkonloppu kaverin mökillä.

Etsiskelin Hecula punkkua hetken alkon hyllystä, mutta sitä ei siinä alkossa ollutkaan vaan ainoastaan toisessa, joten hylkäsin sen viinin oston. Kuitenkin mieli teki ostaa myös toinen pullo kaappiini ja päätin, että se on Argentiinasta koska se edelleenkin näyttelee vahvasti tämän hetkistä lempimaatani. Olis ollut paljon valinnan varaa ja paljon itselle uutta, mutta päädyin Trapiche Cabernet Syrah punkkuun, koska tätä yhden pullon vain maistaneena ajattelen, että tämä on hinta laatu suhteeltaan loistavaa. Aika näyttää, että onko tämä toinen pullo yhtä hyvää ja saako vielä suupieleni nousemaan ihmettelevään hymyyn vai oliko se vaan joku hetkestä tai tilanteesta johtuva harha aikaisemmin.

Päivittelin samalla myös viinimuistiooni muutamat aikaisemmat ostot. Näitä on Kööpenhaminen lentokentältä Bouchard Pere&Fils Reserve 2009 punaviini, jonka vaan nopeasti koppasin, jotta saan loput Tanskan rahat käytettyä pois. Alkon sivuja katsellessa, huomasin että sieltä saa suht samaa punkkua, mutta ei onneksi samaa vuosikertaa eikä tuo kuvassa näyttänyt olevan samannäköinen pullokaan, joten huh...ei sitä ihan samaa Suomesta saakkaan ja onhan tuota lipittäessä aina mukava muistella köpiksen reissua.

Toinen viinimuistiooni päivitetty viini on Valamon punainen, eli siis suomalaista tuotantoa Valamon luostarista. Marjaviini joka on tehty mustaviini -ja variksenmarjoista. Tämä on siis eka askel sitä lupailemaani Suomen viinitilat tutustumistani. Harmi vaan, että tämän Valamon kohdalla tällä hetkellä näyttää siltä, että jää ainoastaan tuohon yhteen ostettuun pulloon, koska ei ollut mahdollisuutta käydessämme osallistua viiniesittelyyn. Katotaan nyt miten tää jatkuu, kun eräällä viinitilalla oli aika nihkeää tuo maileihin vastailu ja eräältä toiselta viinitilalta odottelen vastausta. Kaikki jos natsaa tän odoteltavan kohdalla, niin ensi sunnuntaina käyn tutustumassa heidän tilaan ja tuotantoon, joten saadaan sekin peli tänne avattua tässä joku kerta.

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Juhannus ja sen herkut.

Vietin juhannuksen puolison vanhempien mökillä sekä hyvän ystäväni häissä bestmanin roolissa. Kaikki sujui hyvin, niin mökillä kuin häissäkin. Kirjoittelen nyt kuitenkin tuosta mökki ajasta, koska häissä maistamani ruuat ja punaviini oli hyviä, mutta niistä en sen enempää mieleeni mitään pistänyt vaan keskityin juhlimiseen.

Juhannukseks siis otin mukaani kaksi Argentiinalaista punaviiniä kaapistani. Toiseksi valikoitui Don David Malbec Reserve ja toiseksi otin Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon punaviinin. Don Davidin korkkasin jo ekana iltana kun grillattiin naudan pihviä, sekä perus herkkusieniä aurajuustolla ja pekonilla ja tietenkään loistavaa halloumi juustoa unohtamatta. Viini oli mökki olosuhteissa perus juomalasissa katseltuna purppuran punaista ja maultaan hieman makeaa sekä hyttyssavun makuista, mikä taas ei tainnut johtua tuosta viinistä. Voimakkaan makuinen viini mikä toimi edellä mainittujen ruokien kanssa vallan loisteliaasti. Kun viini oli hieman enemmän ilmaantunut, niin naukkailin vielä terassilla hyttysten syötävänä yhden lasillisen ja mielestäni maku vain parani vaikka ruokaa ei enää ollutkaan rinnalla. Ei siis pettänyt tämäkään viinilehdessä kehuttu punaviini.

 Tässä kuvassa siis valmistuu irtomyynnistä ostetut ja elämäni kalleimmat grillipihvit sekä lisukkeet. Pihvit olivat kyllä isot ja erittäin maukkaat.
Tässä sitten on tilannekuvaa ruokailun alku hetkistä...vielä jotain kai pöydästä puuttuu kun puolisoni lähtee kiireellä sitä hakemaan. Loisto ateria mökki olosuhteissa, loistava viini ja loistava seura.








Seuraavana päivänä mökille tulikin jo hieman enemmän väkeä kun puolisoni vanhemmat saapui sekä sisko lapsineen. Taisimme lipata loput Don Davidista ruokailun yhteydessä ja säästimme Norton punaviinin iltaan, kun olin ostanut hieman keksejä, juustoja sekä hillokkeita.

Tässä kuvassa pöytään on katettu siis neljää eri hilloketta, juustoja taitaa olla pehmeitä sekä kovia useampia sekä keksejä. Punaviininä siis Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon. Luksusta mökki olosuhteissa ja kaikki pöydässä käyneet pitivät kovin.

Annoin "anoppini" täyttää tämän viinin kohdalta viinimuistioni ja siellä lukee esim. näin. Väriltään tummanpunaista (tämä oli puolisoni siskon alaikäisen tyttären kommentti). Maultaan viini oli nautittavaa, suunmukaista, hillittyä ja pehmeää paljaaltaakin. Mahtava nautinto hyvän viinielämyksen myötä.

Joten ei kai siis ihan epäonnistunut iltapala juhannuksena. Elämän pieniä herkuttelu hetkiä hyvässä porukassa, eikä tuollainen tule edes järin kalliiksi. Saati jos porukalla vielä maksaa, niin pystyy hankkimaan enemmän juustoja, hedelmiä sekä tietenkin niitä viinejä. Tälläistä oli mun pienet nautinnot juhannuksena.

Seuraavaksi voisin kirjoitella muutamasta hankinnasta, sekä muutamasta tulevasta hankinnasta ja ne Suomen viinitilatkin olis käytävä tsekkaamassa. Onhan tässä vielä kesää, tässä kuussa on kuitenkin muita kiireitä aika paljon, joten viinitila vierailut saattaa jäädä elokuulle.